Birdwalk met Peta d’r ouders

Nadat Peta Abbey naar school heeft gebracht, rijden we naar de ouders van Peta die een half uurtje verderop in Melbourne wonen. Haar moeder wandelt elke dag door een park en langs het water bij hen in de buurt en is inmiddels een goed vogelspotter en -kenner. Wij mogen vandaag met ze mee wandelen om mooie en bijzondere vogels te zien (Tawny Frogmouth, Butcher Bird, Powerful Owl – de laatste blijkt nogal zeldzaam te zijn, dus het is erg leuk deze op de foto te hebben). Denk nu trouwens niet net als Dianne aan een netjes aangelegd park met een mooi wandelpad langs een rivier, maar denk aan dwars door kniehoog gras, door de modder, …. Wij zouden het waarschijnlijk een groot natuurgebied noemen, maar dit is een park in een buitenwijk van Melbourne………

Het was nat die dag en onze schoenen zijn daar niet tegen opgewassen. Natte voeten is het gevolg. Halverwege de wandeling worden we geattendeerd dat verderop een kangaroe zit. Niet zoeen die je, net zoals bij Pebbly Beach, zou kunnen aaien. Deze zijn echt wild en je moet stil zijn, want zodra ie iets hoort gaat ie er vandoor. Dat is nog eens wildlife spotten.

image

image

image

image

Na de wandeling worden we uitgenodigd voor een lunch bij Peta d’r ouders. En ondanks dat het voor Peta 2x een half uur rijden is om Abbey op te halen doet ze dit zodat we wat tijd bij haar erg aardige ouders door kunnen brengen. Wat ze al niet voor ons over heeft! Terwijl Peta onderweg is, komen we er achter dat we de verschoningstas in de auto hebben laten liggen, en natuurlijk heeft Vivian een grote behoefte gedaan. Gelukkig heeft Lynn (oma van Abbey) nog een paar luiers liggen van toen Abbey kleiner was en zo kunnen we Vivian gelukkig nog verschonen. Ze krijgt een luier met een grote koala erop. Dat is nog eens typisch australisch! Een tweede (schone) luier krijgen we mee als souvenir :).

Als ook Abbey en Peta er zijn gaan we lekker lunchen. Lynn heeft googymite sandwiches, pasties en belegde broodjes gemaakt. Erg smakelijk en volgens Peta typisch australisch. De opa van Abbey is geweldig met Vivian. Het “Kapot-kapoet” spelletje wordt nog eens herhaald en blijft leuk.

image

image

De ouders van Peta zijn geinteresseerd in ons leven in Nederland, verbazen zich over een mooi filmpje van de oude binnenstad van Amersfoort en laten zich inlichten door Dianne over onze natuur in Nederland. Ze hebben voor volgend jaar een lange vakantie naar Engeland gepland en wij geven aan dat als ze dan toch zo dicht in de buurt zijn, ze absoluut bij ons langs mogen komen, zodat we ze een stukje van Nederland kunnen laten zien.

Robert had nog een vraag over een foto van een vogel die we eerder op Bingie Bingie point hadden gemaakt. Robert dacht dat het een white bellied eagle was (want die zou je op die plek kunnen zien), maar Geoff (vader Peta) gokte op een Nankeen Kestrel. Hij wilde het bij Lynn verifieren en hij bleek gelijk te hebben. Hij was heel blij haha :).

Ruim na de lunch keerden we terug naar Peta d’r huis. De kinderen zijn gaan slapen (Vivian wel althans.. . . :-), Abbey lag wakker te wachten tot ze weer uit de kamer mocht). Niet lang daarna kwam Barbara (een vriendin van Peta) ook langs, die wilde ons ook graag ontmoeten. Zij is Zwitsers en heeft een man uit Zweden en wonen in Australie. Hoe internationaal kan je het hebben.

Toen de kids weer op waren, zijn we gelijk vertrokken naar het winkelcentrum, want Peta wilde ons toch nog de ‘Dutch Isle’ in de supermarkt laten zien waar zij de Nederlandse lekkernijen vandaan haalt. Grappig hoor een schap vol met o.a. stroopwafels, ontbijtkoek, hagelslag, muntdrop en speculaas. De hagelslag kunnen we niet laten staan. Dianne doet inkopen voor haar versie van pompoensoep (met dank aan Danielle voor het doorgeven van de juiste hoeveelheden via facebook 🙂 ). Wij hebben zulke enthousiaste verhalen verteld dat Peta de soep wil proeven.

image

Voordat we weer naar huis gaan wil Peta ons nog even meenemen naar het park dat direct bij hen om de hoek ligt en waar ze het al vaker over heeft gehad. Een mooi parkje met speeltuin waar Abbey, Vivian en Peta gelijk leuk gaan spelen. Ietsje verder is ook nog een soort bos waar nog even verstoppertje gedaan wordt en Vivian zich niet laat foppen door Abbey en Peta. Het is leuk om alle plekken te zien waar Peta het tijdens het chatten vaak over heeft. Dan is het tijd om terug te gaan om te gaan eten.

image

image

image

image

Weer terug maakt Dianne pompoensoep voor morgen en eten we lekker zelfgemaakte pizza. Eigenlijk moeten Peta en Danny nog inpakken voor de trip naar Phillip Island waar we morgen heen gaan (of nee, eigenlijk had Peta vandaag overdag in moeten pakken, maar dat is er duidelijk niet van gekomen, wij hebben haar lekker bezig gehouden :-)), maar daar hebben ze nu geen zin meer in en dus spelen we nog maar een spelletje. We worden weer geintroduceerd in een voor ons nieuw spel, ‘pandemic’. Een aanrader! Het lukt ons zowaar om de wereld te redden haha.

Your IP Address is:

34.239.160.86

DEBUG: color=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *