Naar Anglesea

Vandaag is het moment gekomen afscheid te nemen van de familie McDonald. We hebben een geweldige week samen gehad. @Peta, Danny, Abbey: Super bedankt dat we een aantal dagen in jullie huis mochten logeren, bedankt voor alle goede zorgen, de gezelligheid en de Phillip Island trip! We hebben het erg naar ons zin gehad!

We nemen enigszins verdrietig afscheid. Toch een raar idee dat we hen misschien nooit meer zullen zien (nou ja, we gaan zeker nog met Peta en Abbey afspreken op de maandag dat we de camper in moeten leveren in Melbourne, dus dan doen we het echte afscheid pas).

We vertrekken richting de Great Ocean Road. Peta heeft voor kilo’s aan lekkernijen gezorgd die we meenemen. Voorlopig zullen we nog veel aan haar denken :).

We besluiten via de snelweg te gaan en niet de veerpont te nemen. Een stukje tolweg is het gevolg. We rijden het geheel in een stuk door, waardoor we lekker bijtijds in Anglesea aankomen. Vivian houdt zich erg goed en Dianne wordt er al heel handig in om tijdens het rijden te wisselen tussen voorin zitten en even achter bij Vivian zitten om haar te helpen met wat ze op dat moment weer wil hebben.

Aangezien Vivian deze vakantie nog maar nauwelijks heeft gezwommen omdat het water in de zee en in de zwembaden veel te koud is, hebben we een camping uitgezocht met een verwarmd zwembad. Op de camping aangekomen blijkt echter dat het zwembad het afgelopen weekend defect is geraakt. Pas morgenochtend zal deze weer functioneren. Reden voor ons om een camping verderop te gaan kijken. Gelukkig is dit slechts drie minuten rijden. Toch maar eerst even bellen of er plek is en of het verwarmde zwembad werkt. Gelukkig is dit het geval.

image

Nadat we de camper op z’n plaats gezet hebben op de tweede camping is het tijd om iets te eten en daarna moet Vivian gaan slapen.

Dianne loopt dan even naar het dorpje om wat boodschappen te doen. Veel winkeltjes zijn al dicht omdat het Melbourne Cup Day is. Heel veel mensen zijn blijkbaar in de ban van deze belangrijke paardenrace en rondom Melbourne ligt alles dan plat. Wij hebben mazzel dat we in een toeristisch plaatsje zijn, want dat is de reden dat de supermarkt toch open is gebleven. Dit is trouwens de eerste supermarkt in Australie die we tegen komen die geen kleine plastic tasjes bij de kassa heeft. Aangezien we weer vuilniszakjes nodig hadden, had Dianne de grote boodschappentas dit keer in de camper gelaten, maar dat is nu wel een beetje onhandig. Dan maar een boodschappentas kopen. We vonden het overigens al wel opmerkelijk dat in een zo milieubewust land er nog steeds zo veel plastic tasjes worden meegegeven. Goed dat ze er in dit plaatsje bewuster mee omgaan.

Na Vivians slaapje stellen we voor om naar het zwembad te gaan, maar dan wil Vivian liever naar het springkussen en de speeltuin. Gevolg: we zijn het hele zwembad niet in geweest 🙂

We eten lekker pasta en Vivian laat het zich goed smaken.

image

image

Your IP Address is:

34.239.160.86

DEBUG: color=

One thought on “Naar Anglesea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *