Kuala Lumpur

De drie dagen na de reis brengen we in Kuala Lumpur door. We bezoeken het park bij de Petronas towers, waar Vivian lekker kan spelen in de speeltoestellen. Ook ontdekken we daar een zwembad voor kleine kinderen, waar Vivian even lekker kan afkoelen. Het is duidelijk dat Vivian weer een jaartje ouder is, want ze loopt zonder schroom zelf door het water, tussen de vreemde kindjes (vorig jaar, in Australië wilde ze dat eigenlijk alleen aan de hand).

De 3G verbinding is inmiddels tot stand gebracht, dus ook Ingress kan weer gespeeld worden :).

Doorlopend naar het winkelcentrum in de petronas towers willen we gaan kijken naar een fonteinenshow. Hier zijn we echter te laat voor schijnt het, want er gebeurt, .. niets.

Dan maar naar binnen, de koelte in. Wat een verschil! En wat een winkels, Prada, Gucci, Fendi, je kunt het niet bedenken of ze zitten er. Dit is echt wel het meest luxe deel van de stad of misschien zelfs het land.

Tijdens de lunch zien we de regen gutsen op het glazen dak dus we moeten maar even geduld hebben met teruggaan. We belanden vervolgens in het aquarium van KL. Hoewel leuk, was het niet het meest bijzondere aquarium dat we hebben bezocht.

Via de nieuwe loopbrug die het KLCC met ‘onze wijk’ Bukit Bintang verbindt lopen we terug, heerlijk in de airco. ‘s avonds nog wat eten bij de McDonald’s.

De volgdende dag zijn we naar het Berjaya Times Square gegaan, waar ze een heuse achtbaan BINNEN het winkelcentrum hebben gerealiseerd. Helaas hebben we het geraas van de karretjes niet mogen ervaren; die gingen niet gedurende de tijd dat wij er waren.
Daar vandaan zijn we met de taxi naar het ‘Merdeka square’  (Vrijheidsplein) gegaan, waar een wel zeer hoge vlaggenmast staat met een zeer grote vlag van Maleisië.
Een rustige sfeer hing daar wel, netjes, groen, redelijk rusig qua verkeer en leuke gebouwen in de omtrek (geen grijze betonnen blokken, maar zowaar van leuke architectuur).

Via Central Market (een grote bazaar) waar leuke stalletjes staan zijn we doorgelopen naar Petaling street om vervolgens weer naar het appartement te gaan. Vivian is inmiddels ook in slaap gevallen in de buggy. Wat zijn we blij dat we die toch hebben meegenomen op vakantie…

De laatste dag in KL hebben we nog wat rondgewandeld in het park, waar het waterpark nu dicht is (blijkt op maandag gesloten voor schoonmaken, zucht). Dus ditmaal wat langer in de speeltuin gespeeld en weer even het winkelcentrum in om te lunchen.

Weer in het appartement zijn we nog even naar de 27e verdieping geweest (het dak) waar het zwembad van het complex is, in de open lucht. Toch leuk, op het dak, 27 hoog, lekker zwemmen.

Als we onderweg zijn naar een Mexicaans restaurant voor het avondeten valt Vivian in slaap en heeft van het eten helemaal niets meegekregen.

Dinsdag ochtend halen we de auto op om naar Melakka te gaan.

Your IP Address is:

35.172.230.21

DEBUG: color=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *