Florida dag 19 29 april 2014 John Pennekamp, Pines and Palms en Morada Beach Café

De wekker gaat vandaag om 6:00 want we gaan met z’n allen naar het John Pennekamp Coral Reef State Park. Robert en Dianne gaan mee met een duiktour en Sandor, Carice, Vivian en ik gaan mee met de Spirit of the Pennekamp. Deze boot heeft een glazen bodem waardoor we het koraalrif en de vissen straks heel goed kunnen bekijken.
We moeten om 8:00 aanwezig zijn, terwijl de boot pas om 9:15 vertrekt. Beetje vroeg, maar het zonnetje schijnt 🙂
De boot vaart naar het Molassa Reef ongeveer 45 minuten varen. Daar aangekomen gaan we naar binnen rond de glazen bodem zitten. De gids vertelt van alles wat er te zien is. Alle vissen en de verschillende soorten koraal, die voorbij komen worden benoemd. Een look-a-like van Dory komt langs, hersenkoraal en een soort geweikoraal. Heel mooi om zo dichtbij te zien. Maar het meest indrukwekkend zijn toch wel de drie Goliath Groupers, waarvan de grootste zo’n twee meter lang is.

Als we na een uur bij het rif te zijn geweest terugvaren krijgen we nog een kers op de taart. Vlak voor we weer bij de haven zijn, ziet de kapitein een manatee vlak langs de mangrovenrand zwemmen. Superleuk om er weer eentje te zien! Hij zwemt met de boot mee en daarna voor de boot uit mee richting de haven. Als hij een duik neemt zijn we ‘m kwijt en is het tijd om aan te meren.

We gaan lekker even wat eten met de meiden, want het is inmiddels lunchtijd. We nemen twee footlong hotdogs, voor Carice en Vivian eentje zonder allerlei toestanden en San en ik nemen er een met chili, zuurkool en weet ik veel wat nog meer. Maar lekker was het wel! Als we bijna klaar zijn, krijgen we bericht dat de boot van Dianne en Robert inmiddels weer terug is. We zoeken ze op en nadat ook zij even wat gegeten hebben rijden we terug naar het Pines and Palms resort.

We instaleren ons bij het zwembad en genieten van het heerlijke zonnetje. Om 16:00 is het Happy Hour bij de zwembadbar en er worden allerlei lekkere drankjes besteld. We hebben een heerlijke middag zo bij het zwembad met uitzicht op de zee en palmbomen.
Tegen zessen besluiten we naar Morada Beach Café te gaan. En dat was geen verkeerde keus. Want een ontzettend mooie plek. Wit zand, pastelkleurige tafels en stoelen, fakkels die na sunset aangaan. We bestellen wat tapas en delen die met z’n vieren. De meiden eten lekkere pasta en vermaken zich daarna prima met spelen in het zand en aan de waterkant.
Als de zon bijna ondergaat verplaatsen we naar witte adirondeck strandstoelen. En terwijl we de sunset celebration meemaken eten we ook nog eens een heerlijk stukje Key Lime Pie. Beter wordt het niet!!
Jammer genoeg kunnen we niet wat langer genieten van de leuke sfeer die hier hangt, de meiden moeten toch echt naar bed. Ze gaan nog even samen in bad met glowsticks, dus het is ook in huis een feestje. We maken het hele huis donker en na het bad mogen de meiden door het hele huis lopen met hun glowsticks 🙂
Daarna is het hup naar bed en is het voor ons ook bijna tijd om te gaan slapen…

Your IP Address is:

35.175.201.191

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.