Florida dag 20 30 april 2014 Bahia Honda en Key West

Na het vroege opstaan van gisteren, doen we vanochtend lekker rustig aan. We ontbijten met z’n zessen en maken plannen voor de dag.
We gaan naar Key West vandaag met een paar tussenstops. De eerste stop is het Visitors Center waar ik een kaart haal van de Keys en ik krijg tips over leuke dingen om te doen. Het turtle hospital is iets wat ons interessant lijkt en daar rijden we dan ook naar toe. Daar aangekomen blijkt dat ze op elk heel uur een tour doen met gids, je mag niet alleen naar binnen, want het een werkende organisatie. De tour duurt anderhalf uur en begint om 12:00. Aangezien het nu 11:15 is, past het helaas niet in onze plannen. Wel jammer, want ik had het graag gezien. Nu bekijken we de displays en zien enorme schilden van de verschillende schildpadden. Ook veel foto’s van hoe de schildpadden hier naar toe worden gerbacht, foto’s van zieke en net geopereerde schilpadden. De meiden vinden het heel interessant.

We rijden door en stoppen bij een ATM om even te pinnen. Daarna rijden we verder naar Bahia Honda State Park. We rijden over highway 1, de overseas highway die alle eilanden met elkaar verbindt. Het is een hele mooie route met o.a. De seven miles bridge en de oude brug die er nog naast staat, maar waar je alleen nog te voet een stuk overheen kan. Net na Pigeon Key, een piepklein bewoond eilandje, is er een stuk van de brug weg. Ook Carice is onder de indruk van het water aan beide kanten van de weg.

We komen aan bij het Bahia Honda State Park en betalen $9,- entrancefee. We zoeken een strand uit om even lekker te relaxen, maar dat blijkt nog niet ze makkelijk. Aan de oceaankant ligt erg veel zeewier en het stinkt ook nog eens. Dan maar een strand aan de baaikant proberen. Hier is het ietsje beter, het stinkt er niet, maar het is niet wat we verwacht hadden.

20140502-081017.jpg
Wat verwend zijn we geworden met die mooie witte, schone stranden die we al eerder hebben gezien. Beter dan Siesta Key is het niet geworden, dat was echt een topstrand! We blijven hier in bahia honda om toch het water in te gaan en even te lunchen, maar daarna rijden we door naar Key West.

Als eerste stoppen we bij het Southernmost Point. Hier staat een grote zwart, rood, gele boei met de tekst dat dit het meest zuidelijke puntje is van het vasteland van de VS. Dat is niet helemaal waar, maar het is wel het voor het publiek meest zuidelijke punt.
We gaan in de rij(!) staan om met de boei op de foto te kunnen. Ik had in verslagen al gelezen dat er een hele lange rij kan staan, maar het valt mee. Als we aankomen, stap ik uit en ga gelijk in de rij staan. De rest komt na het betalen van de parkeermeter.

20140502-081113.jpg

Als alle foto’s gemaakt zijn, stappen we weer in en rijden naar een parkeergarage het dichts bij Mallory Square. Deze Westingarage is niet goedkoop, maar het scheelt een flink stuk lopen in deze warmte.
We lopen eerste een kleine mall in en na de plaspauze zijn we allemaal wel toe aan een lekker ijsje. Via een nog lege Mallory Square komen we bij een Haagen-Dazstentje waar we een lekkere slushpuppie voor Carice en Vivian bestellen, San, Dian en ik nemen een heerlijke smoothie en Robert wil graag een bakje yoghurtijs. Helaas valt die laatste wat tegen.

20140502-081246.jpg

Op Key West kan je niet om Duvalstreet heen, de straat waar de meeste winkeltjes, barretjes en restaurants zitten. We lopen een stuk de straat in en kopen wat souveniertjes.

20140502-081333.jpg
Ook kunnen we onze handen even scrubben bij de Naples Soap store, heerlijk ruiken we weer. Als we langs de Coyote Ugly bar komen zien we allemaal dames op de bar dansen, zoals gebruikelijk is hier. Vivian wil ook heel even op de bar dansen en de meiden krijgen allebei een bakje popcorn.
We lopen weer terug richting de haven en lopen over de Harborwalk. Dit was er 15 jaar geleden nog niet en het is sowieso lastig om nog dingen te herkennen van toen. Natuurlijk Sloppy Joe’s, het stamcafé van Ernest Hemmingway en de fietstaxi’s die hier rijden. Maar er is hier een hoop bijgekomen aan de waterkant. Er hangt nog steeds een leuke sfeer, maar het kleinschalige is er wel van af.

Bij de harborwalk komen we uit bij The Seafood Company, waar we lekker eten en Carice en Vivian dansen op de live-muziek die gespeeld wordt.

20140502-081428.jpg
Na het eten lopen we naar Mallory Square waar straatartiesten al volop bezig zijn met hun acts. We kijken naar twee mannen die met veel humor hun acrobatische kunsten vertonen. Zwaarden en brandende fakkels maken ook deel uit van de act. De meiden kijken ademloos toe.

20140502-081623.jpg

20140502-081646.jpg

20140502-081741.jpg

20140502-081801.jpg
Na nog wat langs kraampjes gelopen te hebben is het wel tijd om weer terug te rijden naar Islamorada. Het is een rit van zo’n twee uur, dus voor we thuis zijn is het 21:40.
Gauw Carice op bed gelegd, die was in de auto al in slaap gevallen en kon na het tandenpoetsen zo weer verdergaan in haar luchtbedje.
Na zo’n hele dag in de warmte gelopen te hebben is een douche erg welkom. Daarna kletsen we nog wat in de woonkamer en gaan we naar bed.

Your IP Address is:

44.221.70.232

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.