Florida dag 21 1 mei 2014 Robbie’s Marina en Fort Lauderdale

Na ontbijt gaan we lekker zwemmen, we hebben nog tot 11:00 dus daar maken we ook gebruik van! Het is echt even genieten hier. Wat een heerlijke plek!
Rond 10:15 gaan we terug richting het huisje om om te kleden. De koffers staan al in de auto, dus alleen de laatste spulletjes van het zwemmen moeten nog mee. We checken om 10:55 uit en rijden naar Robbie’s Marina.
Dit is een klein haventje met wat winkeltjes en een restaurant, maar de grootste attractie is hier toch wel dat je de tarpons mag voeren.
Het verhaal gaat dat Robbie een keer een gewonde tarpon heeft verzorgd en nadat de vis weer beter was en vrijgelaten was, bleef deze terug komen. Robbie voerde hem steeds en de tarpon kwam iedere keer terug, later ook met vriendjes. Nu zwemmen er tientallen enorme tarpons, moet je betalen om ze te mogen bekijken en natuurlijk om ze te voeren. Carice heeft er heel veel zin in, maar als ze de emmer met sardientjes ziet wordt dat iets minder 🙂
We lopen de dock op waar al verschillende mensen bezig zijn met voeren, ook de pelikanen loeren of ze een visje te pakken kunnen krijgen. En terwijl ik nietsvermoedend een sardientje vasthoud, pakt een brutale pelikaan die uit mijn handen. Dat was even schrikken! 🙂
Carice durft toch die glibberige, kleine, dode, sardientjes vast te houden en die worden zo het water ingeslingerd. In het water liggen de echt enorme vissen, ik denk dat de grootste wel anderhalve meter zijn, te wachten op de visjes. Sommige mensen doen een trucje waarbij ze het sardientje vlak boven het water houden en dan wachten tot de tarpon uit het water omhoog komt. Ze schijnen te kunnen bijten, dus deze laat ik aan me voorbij gaan.
Na deze leuke activiteit, lunchen we bij ‘The Hungry Tarpon’ en kopen we wat leuke spullen voor thuis.
Het is nog zo’n 2 uur en 20 minuten rijden naar Fort Lauderdale, dus het is tijd om in de auto te stappen.
Na een lange rit komen we om 16:20 aan bij ons laatste hotel deze vakantie, het Cocobelle Resort. Een leuk, klein hotel, recent opgeknapt door The North Beach Village, die hier in de buurt verschillende hotels heeft. We checken in bij Tranquillo een naastgelegen hotel en worden heel vriendelijk geholpen door Joralfy. Ze wil er echt voor zorgen dat alles helemaal naar onze zin is en loopt mee met ons naar Cocobelle. De kamer ziet er prima uit, lekker fris wit met twee queensize bedden, helemaal prima. Ook fijn is de koelkast in de kamer.
We zetten de koffers in de kamer en duiken gelijk het zwembad in. Daar hebben we wel zin in na zo’n lange reis.
Voor het diner rijden we naar Las Olas Boulevard, een gezellig aangeklede winkelstraat met volop restaurantjes. We gaan voor de tweede keer deze vakantie naar The Cheesecake Factory en het is weer heerlijk. Ook nu kopen we weer een stuk cheesecake om mee te nemen naar het hotel.
Als de kids op bed liggen, gaan we nog even bij het gezellig verlichte zwembad zitten en eten wat van de cheesecake. De rest bewaren we voor morgen.

Your IP Address is:

44.212.94.18

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.