Florida dag 22 2 mei 2014 Fort Lauderdale en Miami

Na lekker rustig wakker worden gaan we de dag vandaag beginnen met een ontbijt bij The Deck. 20140503-190844.jpg

Sandor en ik kennen dit tentje nog van 5 jaar geleden toen we een cruise door de Caribbean gingen maken. We moeten even wachten op een tafel, maar na een minuut of 10 kunnen we plaatsnemen.
We nemen lekker scrambled eggs, bacon, toast, fruit. Het smaakt heerlijk.
20140503-212749.jpg

De ober vertelt dat beneden bij het zwembad iguana’s zitten. We lopen er heen om te kijken en inderdaad zien we drie iguana’s. Twee knalgroene en eentje die een stukje groter is, deze is donkerder groen met zwart.
20140503-212732.jpg

Het schijnt dat deze reptielen in de bomen bij het zwembad wonen. Op een dag zijn ze aan komen lopen en de mensen hebben ze wat sla gevoerd. Sindsdien komen ze uit de bomen naar beneden als ze honger hebben.

Na het ontbijt, waarbij we een mooi uitzicht op de zee en het strand hadden, pakken we de strandspullen uit de auto en vermaken ons een tijdje bij de zee. De golven zijn een stuk hoger dan we deze vakantie hebben meegemaakt en zelfs Carice wil even mee de zee in en heeft lol met de hoge golven.
Als we weggaan bij het strand lopen we naar het hotel.
20140503-212804.jpg

Robert rijdt de auto terug, want allemaal natte en zanderige mensen in de auto is niet zo fijn.
Bij het hotel aangekomen springen we meteen het zwembad in, even het zout en het zand afspoelen. Daarna lunchen we bij het zwembad met alles wat er nog in de koelkast te vinden is, tomaatjes, ananas, yoghurtjes, toast en pancakes die over waren van het ontbijt, cheesecake van gisteren, een uitgebalanceerde maaltijd dus 😉
Rond een uurtje of drie stappen we in één auto op weg naar Ocean Drive. We rijden er overheen en rijden dan door naar Bayside Marketplace. Een plek die San en ik onthouden hebben van vorige keer. We zijn er pas om 17:00 want het is toch een heel stuk rijden van Fort Lauderdale naar Miami.

Als eerste zien de meiden een caroussel, dus daar wordt een ritje op gemaakt, daarna gaan we 2 uurtjes shoppen.20140503-213214.jpg

We komen een hele leuke Disney store tegen. Nee, we zijn nog steeds niet Disneymoe. En Vivian en Carice helemaal niet, die rennen op het moment dat ik roep dat ik een Disneystore zie, hard vooruit en staan met hun handen omhoog voor de winkel te gillen 🙂
Het mooie prinsessenkasteel staat hier ook en ook een groot filmscherm waar fragmenten van films worden vertoond. Natuurlijk komt ook “let it go” uit Frozen voorbij!20140503-213311.jpg

Er worden mooie Anna en Elsa slippers gekocht en een Anna en Elsa badhanddoek. Carice is natuurlijk in de zevende hemel.
Ook vindt Dianne eindelijk de pet voor een zoon van haar collega. Het is een speciale pet van Miami Heat, een basketbalclub. De pet moet zwart zijn met een rode klep, het logo van Miami Heat en een 6 op de zijkant. Overal waar we gezocht hebben deze vakantie hadden ze ‘m niet of niet meer. Degene die Dianne vindt heeft niet de 6 op de zijkant, maar die kan er terplekke op geborduurd worden voor $5,- extra. Op de valreep nog gelukt!
Dianne en ik kopen nog wat leuke T-shirts en we zien hier ook de bellydance doeken voor Carice en Vivian die we bij DisneyWorld hadden gezien in Epcot. Het is een doek die je om je middel knoopt en er hangen zilveren of gouden muntjes aan die leuk rinkelen als je danst. In Disney waren die doeken rond de $50,- per stuk en nu kopen we er twee voor $20,-, een koopje!
Een lekkere smoothie kan natuurlijk niet ontbreken, nadat we die gekocht hebben, winkelen we nog wat verder. De meiden willen heel graag een kijkje nemen bij het HardRock Café. Hier hebben San en ik 5 jaar geleden gegeten, dus ik wil wel weer even naar binnen. Het rode jasje van Micheal Jackson, die hij in de Thrillerclip draagt hangt er nog steeds, alleen op een andere plek.
Dit winkelgebied ligt aan een haven en er staat een groot podium aan de waterkant waar optredens worden gegeven.
20140503-213400.jpg

Vandaag zijn dat o.a. Carice en Vivian, die een spetterende dansshow weggeven! Ze zijn niet van het podium af te slaan, dus dat doen we ook maar niet. Na een groot applaus van het 6-koppige publiek, gaan we op zoek naar een restaurant. Na wat gezoek komen we uit bij het Hard Rock Café. Eerst vragen we een tafel buiten, maar zowel Carice als ik hebben wat last van de warmte en willen graag naar binnen. Daar krijgen we een leuke plek. We delen een voorgerecht met z’n vieren met allerlei lekkere hapjes, bruschetta, spinazie-artisjokdip, pittige kippenboutjes, gefrituurde uienringen en chicken tenders, samen met een paar lekker dipsausjes. Hierna moet het hoofdgerecht nog komen en ook dat smaakt goed.
Als we weer buiten komen is het al donker en we zien alles mooi verlicht.

20140504-205904.jpg
We winkelen nog even kort en dan is het echt tijd om terug te rijden naar het Cocobelle Resort in Fort Lauderdale. Ook dit keer rijden we weer over Ocean Drive en maken vanuit de auto mooie foto’s van de neonverlichte hotels.

20140504-205955.jpg
Het rijden gaat hier stapvoets of we staan een tijdje stil voor een stoplicht, alle gelegenheid voor foto’s maken.

20140504-210047.jpg
De meiden vallen al snel in slaap en als we rond 22:45 bij het hotel aankomen, poetsen we even tanden en wassen we de zwarte voetjes en dan valt Carice weer heerlijk in slaap. Ook San en ik gaan gelijk slapen, morgen wordt het inpakken geblazen, want dan gaan we naar huis 🙁

Your IP Address is:

44.201.97.0

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.