Florida dag 16 26 april 2014 Corkscrew Swamp Sanctuary, Naples en The Cheesecake Factory

Vandaag gaan we na het ontbijt en uitchecken op pad naar het Corkscrew Swamp Sanctuary. Als we al even op weg zijn, zie ik een bord met ‘Coconut Point’ erop. Daar heb ik gister wat over gelezen en we nemen de afslag daar naartoe. Het is een outdoor Mall met invloeden van een Mediteraanse Plaza. Het ziet er heel gezellig uit met al die warme kleuren en palmbomen.

20140426-223842.jpg

De eerste winkel waar we naar binnen gaan blijkt een walhalla voor Carice. Bij ‘Party City’ hebben ze echt alles voor een (kinder)feestje. En ook al is het nog geen augustus, het thema van haar feestje heeft Carice snel gekozen 🙂 Met een tas vol feestspullen lopen we de winkel weer uit. San vraagt zich bedenkelijk af, hoe we dit toch weer in die koffer gaan krijgen 🙂 Ik maak me daar helemaal niet druk om, dat komt altijd goed.
We lopen nog wat verder langs verschillende winkels en besluiten dan weer verder te gaan naar ons eigenlijke doel van vandaag The Corkscrew Swamp Sanctuary. Dit 52 km2 grote reservaat heeft de grootse populatie van ‘old growth Big Cypress’ in Noord-Amerika. Als je van boardwalks houdt, moet je hier zijn. Er ligt 3,6km aan houten wandelpaden op ons te wachten. Eerst lopen we naar het Visitors Center waar we $12,- pp betalen, Carice is weer gratis. Rond 14:00 beginnen we aan de wandeling gewapend met fototoestel, verrekijkers en flessen water, want het is behoorlijk warm geworden inmiddels. Het is hier echt prachtig, je loopt dwars door het mangrovenbos, dat voor het grootste deel nog droog staat.

20140426-224326.jpg
We zien de knieën van de bomen, deze knievormige uitsteeksel staan rondom de boom en daarmee komt er toch de nodige zuurstof bij de wortels als deze onder water staan.
Bij de Lettuce Lakes spotten we de eerste grote vogels, witte Ibissen, de Woodstork, een ooievaarsoort die met uitsterven bedreigd is, de anhingavogel, die zijn vleugels aan de zon laat drogen en nog wat kleinere grijs-blauwe vogels.

20140426-224420.jpg

20140426-224528.jpg
Ook een paar grote alligators liggen stil in het met kroos bedekte water.
Een stukje verder worden we door een bordje gewezen op een groepje baby-alligators. Hoe zo’n gevaarlijk reptiel, toch schattig kan zijn, blijkt als we 4 kleine alligators spotten. Ze verstoppen zich voor de volwassen exemplaren, want die lusten die kleintjes wel als snackje. Heel erg leuk om gezien te hebben en ook zo dichtbij de boardwalk dat we prima foto’s hebben gemaakt.

20140426-224635.jpg

Als we weer terugkomen bij het Visitor’s Center blijkt dat we één uur en drie kwartier er over gedaan hebben. Carice was het naar het einde toe wel zat en ze had ook nog eens een splinter in haar duim gekregen, maar ze heeft flink doorgezet.

20140426-224751.jpg
Een hele mooie ervaring dit moeras, zeker een aanrader. En helemaal geen mug gezien gelukkig.
Tegen vijven checken we in bij ons hotel in Naples, de Ramada Inn. We weten niet hoe snel we het zwembad in moeten komen, zo’n zin hebben we om even het zweet van vanmiddag af te spoelen.

20140426-224831.jpg

Eigenlijk hebben we nog geen zin om er uit te gaan, maar om 18:15 moeten we er toch echt aan geloven, er moet tenslotte ook nog een hapje gegeten worden. En laat er nou vlak naast ons hotel een Cheesecake Factory zitten, ons favoriete restaurant!

20140426-224912.jpg

We krijgen een plekje in een booth wat we altijd veel gezelliger vinden dan een gewone tafel en kunnen moeilijk een keus maken uit de enorme menukaart. We eten hier superlekker, maar er is helaas geen plek meer voor een toetje. Dat kan eigenlijk niet bij The Cheesecake Factory, geen toetje nemen, en daarom kiezen we bij the bakery 2 heerlijke punten cheesecake uit, die we meenemen naar het hotel.

20140426-225017.jpg
Carice kiest de cheesecake met verse aardbeien en wij nemen de Key Lime cheesecake. Terug in het hotel eet Carice een paar happen en duikt dan haar bed in. Terwijl ik dit verslag schrijf eten San en ik onze Cheesecake op, jammie, jammie!

20140426-225144.jpg

Your IP Address is:

35.172.230.21

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.