24 april, via Myakka River State Park naar Bonita Springs

Dit is al weer de laatste ochtend in Gull Reef Cottage. Gisteravond hebben we het grootste deel van de spullen al ingepakt, dus we hoeven nu niet te haasten. Sowieso is dat niet nodig met een checkout tijd van 11.00. We ontbijten met bolletjes en heerlijke zoete aardbeien en zijn rond 10.30 klaar om te vertrekken. Jammer dat we dit knusse huisje niet mee kunnen nemen naar een andere plaats. Het is ons goed bevallen.
Einddoel vandaag is het Trianon Bay Hotel in Bonita Springs, maar eerst gaan we op weg naar het Myakka River State Park waar ik enthousiaste verhalen over heb gelezen.
image

Het is ongeveer een uurtje rijden en als we aankomen betalen we 6 dollar entrance fee en rijden eerst even naar het visitors centre. Dat is erg klein, dus we zijn er zo doorheen gewandeld. Er is een helpdesk en ik wil graag weten of er, naast de bij de ingang van het park aangegeven tijd voor de volgende boottocht, ook nog andere boottochten zijn vandaag. De vrouw die achter de helpdesk zit geeft vriendelijk antwoord dat er in ieder geval ook nog om 13.00 en 14.30 boottochten zijn, maar als ik nog verder wil vragen geeft ze aan dat ze eigenlijk niet van de helpdesk is, maar gewoon zit te wachten op haar familieleden. Die komen net aanlopen en moeten lachen om deze verwarring en ik ook. Ondanks dat ze niet echt van de helpdesk was, heeft ze me toch nuttige informatie gegeven 🙂
We rijden een stukje verder naar het begin van de Canopy Trail. Een korte wandeling waar we een uitkijktoren van 23 meter hoog in kunnen klimmen met een mooi uitzicht over het park en halverwege de klim naar boven kan je ook nog via een hangbrug een stukje ter hoogte van de canopy lopen. We zien veel vogels en horen ook een klopbever en een knetterkever.
image

We rijden weer een stukje verder naar het meer waar we een boottocht willen doen. Het is 12.45 en er gaat inderdaad, zoals we van de helpdeskmevrouw begrepen hebben, een boot om 13.00. Helaas zit deze boot al vol, maar er is wel nog plek op de volgende boot van 13.45. Dat vinden we ook prima, dus we kopen kaartjes voor 12 dollar per persoon. Vivian is nog gratis. We hoeven vaak voor Vivian niet te betalen tijdens deze vakantie (helaas deed meneer Disney niet aan dit soort acties). Aan de rand van het meer zijn wat bankjes en daar eten we onze meegenomen broodjes, druiven, tomaatjes en brownies op. Ondertussen speuren we het meer af en we hoeven niet lang te zoeken voordat we het eerste paar alligatorogen ontdekken. En nog één en nog één….
image

Het meer zit vol met gators, zoals ze hier worden genoemd. We zien een aantal mensen in kano’s vlak langs een alligator peddelen. Dat lijkt met toch best griezelig. Ik ben blij dat ik op de kant sta. Ik loop even rond in de souvenirwinkel en koop twee magneetjes, ook zoals gevraagd 1 voor Danielle en Sandor. Terwijl ik weg ben zien Robert en Vivian nog een wasbeertje lopen.
Om 13.45 vertrekt de airboat Myakka Maiden (één van de grootste airboats die bestaat) met ons aan boord voor een tochtje over het meer. Onze stuurman is Robert en dat blijkt een zeer grappige man te zijn die veel interessante feiten vertelt over het park in het algemeen en alligators in het bijzonder. Zo merkt hij op dat een alligator op het land voor een korte afstand een snelheid van zo’n 35 mile per uur kan bereiken (ca 50 kilometer per uur). Daarnaast kan een alligator op land een sprong maken van ongeveer zijn eigen lengte. Reden genoeg dus om op een respectabele afstand te blijven als we deze beesten in het wild tegenkomen.
image

Naast gators zijn er ook veel mooie vogels te zien bij het meer. We zien osprey, bald eagle, roseate spoonbill, blue heron, snowy egret en nog veel meer. Leuk!! Zo halverwege de tocht valt Vivian in slaap en als we een half uur later weer aan land gaan, slaapt ze gewoon door. We besluiten bij een picknickplek in de schaduw te wachten tot ze wakker wordt. Aangezien het best warm is met zo’n dame op je schoot, legt Robert haar op de tafel neer, en ze slaapt gewoon door. Blijkbaar was ze erg moe.
image

Robert en ik doen afwisselend nog een korte wandeling naar een plek waar we alligators op het land in de zon kunnen zien liggen. Dat is nog indrukwekkender dan in het water, waar ze toch voor het grootste deel verborgen zijn.
image

image

Na nog een uurtje besluiten we Vivian toch maar wakker te maken. Dit pakt in eerste instantie niet zo goed uit, want het levert een chagrijnig meisje op, maar ze draait gelukkig al weer snel bij. We rijden naar de birdwalk, een korte boardwalk naar een plek waar je mooi uitzicht hebt over het meer en veel vogels kunt zien.
image

image

Aan het begin van de boardwalk zien we een aantal kalkoenen scharrelen en bij het uitzichtpunt kunnen we een hele groep roseate spoonbills zien (mooie roze vogels). Als we op weg gaan richting de uitgang van het park zien we nog hertjes en vanaf een brug nog meer alligators op het land. Genoeg wildlife gezien vandaag, op naar het hotel.
image

De rit naar Bonita Springs verloopt soepel en rond 19.00 komen we aan in het hotel. We checken snel in en krijgen een mooie kamer op de begane grond met uitzicht op het zwembad. Als we onze achterdeur open doen hebben we een eigen terrasje en liggen we met 5 stappen in het zwembad. Dat ziet er goed uit!
We willen nog ergens eten, maar omdat het al best laat is, willen we een Burger King opzoeken. Er blijkt er 1 te zitten in een winkelcentrum op 3 minuten rijden van het hotel. Maar als we daar naar toe rijden, kunnen we het zelfs na 3 rondjes over het parkeerterrein niet vinden. Aangezien het steeds later wordt, besluiten we om dan toch maar bij 1 van de gewone restaurantjes in het winkelcentrum te gaan eten. Het wordt de Outback Grill en dat blijkt een Australisch restaurant te zijn (of in ieder geval is het thema Australië) waar het eten prima smaakt. Vivian doet haar slippers uit terwijl ze op de stoel zit en een langslopende klant merkt in het engels op dat Vivians Doornroosjeslippers zo mooi zijn en dat hij ze wel mee zou willen nemen. Als we dat voor Vivian vertalen, mogen de slippers niet meer op de grond staan, maar moeten ze continu bewaakt worden 🙂
Vivian ligt uiteindelijk pas rond 21.30 op bed. Morgen uitslapen zou mooi zijn voor haar (en voor ons). Robert en ik schrijven nog wat voor de blog en bedenken wat we morgen willen doen.

Your IP Address is:

44.212.94.18

DEBUG: color=
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.